Hiina BeiDou süsteem on ülemaailmses tsiviillennunduses ametlikult tunnustatud

Hiina BeiDou süsteem on ülemaailmses tsiviillennunduses ametlikult tunnustatud
Hiina BeiDou süsteem on ülemaailmses tsiviillennunduses ametlikult tunnustatud

Rahvusvaheline Tsiviillennunduse Organisatsioon (ICAO) on Hiina satelliitnavigatsioonisüsteemi BeiDou (BDS) ametlikult tunnistanud nõutavatele standarditele vastavaks. Seega on BDS-st saanud globaalne tsiviillennundus üldiselt aktsepteeritud navigatsioonisüsteem.

Hiina tsiviillennundusamet teatas oma avalduses, et BDS-i tehnilised standardid ja kavandatud meetmed sisalduvad ICAO olemasolevate standarddokumentide rahvusvahelise tsiviillennunduse lepingute lisades. Rahvusvahelise Tsiviillennunduse Organisatsiooni (ICAO) tehnilised kontrollid kinnitasid, et kõnealune süsteem (BDS) on võimeline näitama navigatsioonijõudlust erinevates harudes üle kogu maailma.

Ühena neljast ÜRO tunnustatud ülemaailmsest satelliitnavigatsioonisüsteemist teenindab BDS enam kui 200 riiki ja piirkonda. ICAO, üks ÜRO organisatsioone, panustab koostöösse ja õhuruumi ühisesse kasutusse vastastikuse kasu alusel 193 riigile.