Türgi kunstnikud jagavad oma sõnumeid kunstiga COP28-l

Türgi kunstnikud jagavad COPis oma sõnumeid Artiga
Türgi kunstnikud jagavad COPis oma sõnumeid Artiga

ÜRO kliimamuutuste konverents (COP28) toimub 30. novembrist 12. detsembrini 2023 AÜE-s Dubais. Viis Türgi kunstnikku Mehmet Sinan Kuran, Günsu Saraçoğlu, Fatma Kadir, Selva Özelli ja İlhan Sayın oma näitusega "Võimu tulevik"; Sellel tähtsal konverentsil väljendavad nad oma sõnumeid kunsti kaudu.

COP28 Global Resilience Partnership Hub pakub auhinnatud keskkonnakunstnike kunstinäitust pealkirjaga "The Future of Power", kelle tööd on ÜRO katalooginud. See kunstinäitus väljendab Global Resilience Partnership Hubi nägemust vastupidavusest kogu planeedi piirides, toetades säästvat arengut kaasavas maailmas, mis on harmoonias loodusega, olles paremini ette valmistatud šokkidega toime tulema, paremini valmis kohanema muutuste ja transformatsioonidega.

Kunstnik Mehmet Sinan Kuran; "Peame nüüd millestki aru saama. Meile ei kuulu see maailm. Oleme külalised. Me ei erine antiloopist ega sisalikust. Külalistena peame seda suurepärast planeeti austama. Peame elama elegantselt. Püüdes olla meie keskkonnale kasulik. Jagades. Head päevad on kindlasti tulemas. "Muutus on alanud."

Kunstnik Günsu Saraçoğlu; "Kui Pariisi kokkuleppest kinni ei peeta, on kliimamuutustel märkimisväärne mõju metsatulekahjudele kogu maailmas. 2023. aasta metsatulekahjude koguheide on hinnanguliselt peaaegu 410 megatonni. Uued uuringud näitavad, et maailma piirkondade boreaalsetes metsades on 2023. aastal registreeritud ajaloo kõige hullemad metsatulekahjud.

Kunstnik Fatma Kadir; „Kliimamuutused mõjutavad inimeste ja loomade tervist kõikjal planeedil, alates sissehingatava õhu kvaliteedist kuni joogivee ja paikadeni, mis pakuvad meile peavarju. Kahjuks seisavad lapsed ja noored silmitsi ebaproportsionaalsete riskide ja mõjudega kui põlvkond, kes pärib karmima planeedi, millel elada, võtmata vastutust probleemile kaasaaitamise eest.

Kunstnik Selva Özelli, kes on ka raamatu “Säästvalt investeerimine digitaalsetesse varadesse globaalselt” autor; „Ookean toodab 50 protsenti meile vajalikust hapnikust, neelab 25 protsenti kõigist süsinikdioksiidi heitkogustest ja püüab kinni 90 protsenti heitgaaside tekitatud liigsest soojusest. "Peame kaitsma ja haldama oma ookeane, märgalade bioloogilise mitmekesisuse levialasid ja looduslikke süsiniku neeldajaid." Ta väljendab oma sõnumeid konverentsil oma sõnadega.

Kunstnik İlhan Sayın; „Meie Maa kliima ja bioloogiline mitmekesisus on lahutamatult seotud. "Kliimamuutused avaldavad tõsist survet ja riske toidu-, põllumajandus- ja veesüsteemidele, mis tagavad inimeste heaolu."