Avati Deniz Kireçi näitus "Meremaastikud".

Avati Deniz Kireçi näitus "Meremaastikud".
Avati Deniz Kireçi näitus "Meremaastikud".

Deniz Kireçi isikunäitus pealkirjaga "Meremaastikud" kohtus Pinelo kunstigaleriis kunstisõpradega reedel, 17. novembril 2023.

Kunstnik Kireç ütles: „Mul on kunstist intuitiivne ja ekspressionistlik arusaam, nii et teadvustamata kujundid ärkavad minu lõuendil ellu. Minu kompositsioonides võtavad koha sisse sümbolid, mis kujutavad minu nime Denizile kuuluvaid figuure. Nagu kalad, pöörised, vetikad jne. Kasutan oma töödes kuldlehte. Jungi sõnul on “Hing” kujutatud ringikujuliselt. Sellest inspireerituna sümboliseerin oma töödes kuldse ringiga elusolendite hingi ja rõhutan, kui väärtuslik on hing. "Kutsun oma näitusele kunstihuvilisi, et jagada oma teostes oma unenäolist ja sisemist teekonda." Ta väljendab oma mõtteid oma sõnadega.

Deniz Kireç, kes sai bakalaureuseõppe Mimar Sinani kaunite kunstide ülikooli tööstusdisaini osakonnas, omandas disaini ja tehnoloogia magistrikraadi New Yorgi Parsonsi disainikoolis. Ta töötas New Yorgis Universal Buzzi, iConcepti ja Dolphin Organizationi disainerina. Ta on töötanud erinevates valdkondades alates toote- ja graafilisest disainist kuni videoinstallatsiooni ja illustratsioonideni. Kui tema installatsioonitöid eksponeeriti Chelsea kunstimuuseumis, siis tema koostatud dokumentaalfilmi linastus New Yorgis, Washingtonis ja Los Angeleses. 2009. aastal naasis ta Istanbuli ja asus õpetama Areli ülikoolis õppejõuna. 2011. aastal avas ta oma töökoja ja asus koos õpilastega tegelema portfooliodega, millega kandideerida kunsti-, disaini- ja arhitektuurikoolidesse. Ta lõpetas doktoriõppe Işıki ülikooli kunstiteaduse osakonnas 2019. aastal. Oma doktoritöös töötas ta välja mudeldisaini keskkooliõpilaste vaimse tervise sümptomite jälgimiseks. Tema disainiteemalisi artikleid on alates 2002. aastast avaldatud erinevates ajakirjades nagu art+decor ja Digital Arts ning tema kunstiteemalisi artikleid on avaldatud rahvusvahelistes eelretsenseeritavates ajakirjades. Kireç jätkab endiselt oma isiklikke kunstiteoseid oma töökojas Istanbulis.

Näitust saab Pinelo kunstigaleriis külastada kuni 2. detsembrini 2023.

Pinelo kunstigalerii

Aadress: Halaskargazi Cad. Alyanak Apt, D:16/4, 34433 Şişli/Istanbul

Tel.: (0212) 249 78 71